Videos

BinnensteBuiten Special | Het Nieuwe Wonen

In januari 2018 ben ik begonnen met het maken van een autonome documentaire over mijn oudste broer, die samen met zijn gezin een zelfvoorzienend en volledig recyclebaar huis bouwt.
Toen ik een half jaar later financiering zocht voor het afmaken van deze filmproductie, kwam precies op het juiste moment het programma ‘Binnenste Buiten’ van de Kro-Ncrv op mijn pad die al enige tijd met het idee rondliepen om een lange special te maken over ‘Het Nieuwe Wonen’. Over mensen die naar alternatieve woonvormen zoeken op de overspannen huizenmarkt.

Een bijzondere samenwerking was geboren; na mijn pitch en vertoning van reeds gedraaid materiaal heeft het programma mijn documentaire geadopteerd, heb ik verder kunnen draaien met een ENG ploeg van het programma en hebben we de film samen in het Binnenste Buiten format gegoten. Een mooie, leerzame en unieke samenwerking. Mijn documentaire is 2 januari 2020 te zien op NPO 2. Hierboven kun je alvast de promo bekijken!

Documentaire | Buurtzorg Jong in beeld

In de 20 minuten durende documentairefilm die Flowfilm maakte in opdracht van de Gemeente Zaltbommel komen alle aspecten van jeugdzorg aan bod. Hoe ervaren de professionals de nieuwe vorm van werken en wat merken de cliënten daarvan?

Sinds enkele jaren ligt de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg niet meer landelijk maar bij de gemeenten. Dat betekent dat elke gemeente in Nederland een eigen invulling moest gaan geven aan het jeugdzorg beleid. De gemeente Zaltbommel heeft gekozen voor een concept waarbij er geen managementlaag bestaat maar de verantwoordelijkheid bij de verpleegkundigen en professionals ligt.

TV programma | Kinderen voor Kinderen: Van liedjes tot musical

In opdracht van de VARA en productiebedrijf Cook a Dream heeft FlowFilm haar eerste kinderprogramma gemaakt. Het kinderkoor Kinderen voor Kinderen bestaat namelijk 35 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum is er nu een familiemusical: Waanzinnig Gedroomd.

Wij volgde het hele productieproces naar de Premiere toe. Juniorreporter Hannah gaat op onderzoek uit en volgt de makers en de kinderen uit de cast van Waanzinnig Gedroomd. Zo ziet zij de o zo beroemde Kinderen voor Kinderen liedjes tot leven komen in het theater!
Met leuke interviews en zelf gemaakte stop-motion animaties.
19 december 2014 uitgezonden bij Zapp op NPO 3.

Film | Dos Santos

De verslaafde Fausto dos Santos krijgt van zijn drugsdealer een pistool in handen geduwd en schiet iemand dood voor een shot. Bevangen door schuld zwerft hij door de nacht. Als er een arrestatie volgt, lijkt hij echter ineens een ander mens…

Film | Onvermogen

Als de moeder van het gezin komt te overlijden, moeten een vader en zijn autistische zoon hun draai zien te vinden in de nieuwe gezinssituatie.

Onvermogen is een korte film van ongeveer 15 minuten die een kijkje biedt in een wereld van verlies, autisme en het leren accepteren van situaties. De gehele film zal draaien om de band tussen een vader en een zoon na het verlies van hun vrouw/moeder. Beide moeten hun draai zien te vinden in de nieuwe gezinssituatie die hierdoor is ontstaan. Door hun verdriet, ontoereikendheid, en het autisme van de jongen, lopen ze echter tegen elkaars onvermogen aan, dat uiteindelijk een bom zal doen barsten.

Film | De zee en het meisje

De Zee en het Meisje is een korte fictie film geïnspireerd op het poëtisch kinderboekje ‘Klein verhaal over liefde’ van Marit Törnqvist. Het meisje woont op een hoge strandpaal en kijkt uit over de zee.

Ze zit er dag en nacht, in weer en wind! Zo ziet ze veel eigenaardige boten voorbij varen, vangt ze een visje wanneer ze er zin in heeft en de ondergaande zon wenst haar elke avond welterusten.
Het meisje is niet van plan ooit van de paal af te komen. Maar op een dag gebeurt er iets onverwachts…

Ze ontdekt de aantrekkingskracht van de liefde en gaat op onderzoek uit!

Zal ze dan toch de moed hebben de strandpaal te verlaten?

Streamspot | PLAN Nederland en MTV

Deze streamspot/commercial is opgenomen in Ghana en had als doel jongeren in Nederland bewuster te maken voor welke keuzes mensen van dezelfde leeftijd in ontwikkelingslanden komen te staan.

Er was een groter project/campagne gekoppeld aan deze streamspot en een van de onderdelen was dat jongeren in Nederland een game konden spelen om ze op die manier bewuster te maken van de omstandigheden. De streamspot moest daarom ook aanleiding geven om de game te spelen.

Voor het bedenken, onderzoeken en filmen van het project en de streamspot verbleef Floortje 5 weken in Afrika, met nog 9 andere HKU studenten.

De hoofdvraag van het project was de achtergestelde positie van jonge vrouwen op de arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden. De focus die door Plan Nederland gegeven was, was gericht op de migratie van jonge vrouwen uit het Noorden van Ghana naar het Zuiden (Accra).

Commercial | Stichting de Vrolijkheid

In het 3e jaar van de HKU, in samenwerking met Givers (een community van jongeren, goede doelen en merken) is deze commercial voor Stichting De Vrolijkheid gemaakt.

Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid geeft extra aandacht aan kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komt is jonger dan achttien jaar. Deze jonge vluchtelingen zijn afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking tot het dagelijks leven horen. Ze hebben indringende ervaringen achter de rug. Voor deze kinderen en jongeren organiseert de Vrolijkheid samen met bewoners in de azc’s creatieve activiteiten. Kunst is het instrument dat we ze geven. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn.

Het uitgangspunt van de commercial was gekoppeld aan een specifiek project van de stichting. Namelijk dat kinderen uit asielzoekerscentra hun helden op visite konden vragen. Zoals een favoriete sporter, tekenfilm figuur, zanger etc. Dit omdat deze kinderen vrijwel nooit visite krijgen en wat extra vrolijkheid in huis meer dan welkom is.

Floortje Mols heeft het concept en de eindslogan voor dit filmpje bedacht. En samen met Jasper van Leeningen, die deze commercial heeft gefilmd, heeft zij het scenario ontwikkeld. Vervolgens verzorgde Floortje op de set de regie.

“Het leuke aan dit filmpje vind ik dat we ons konden uitleven met de fantasie die kinderen hebben, zo komt het barbiehuis tot leven en is de ultieme kinderheld de astronaut.”

Reportage | Jongste molenaar

Hoe word ik?

Voor het programma S-TV van RTV Noord-Holland maakte FlowFilm verschillende afleveringen over beroepen waarvoor eigenlijk geen studie bestaat zoals; Molenaar, Smit, Hacker of Rietdekker. Maar hoe kom je dan in dit vak terecht? We laten jongeren zien dat je bijv. ook in de leer kunt gaan bij iemand die het vak al beoefend. Deze aflevering over de ‘jongste molenaar’ was extra speciaal omdat Jippe Kreuning op dat moment de jongste molenaar van Nederland was!