Afrika meisje_FEM-watermerk_grootformaat

EXPOSITIE | ‘Met het oog op de Wereld’

Deze expositie kinderportretten is gemaakt door filmmaakster en fotografe Floortje Mols. Op haar vele reizen raakte ze gefascineerd door de indringende blikken waarmee kinderen soms de wereld in kunnen kijken. Deze heeft ze van dichtbij proberen te vangen. Alle portretten zijn op een natuurlijke manier tot stand gekomen. Geen ervan is geregisseerd, wat de verschillende poses van de kinderen extra bijzonder maakt. Laat je meevoeren door de werelddelen Azië en Afrika.

De kinderportretten zijn ook te koop. Heeft u interesse om een portret aan te schaffen? Neem dan gerust contact op met Floortje Mols: 06-44098326.

In overleg zijn de afbeeldingen naar elk gewenst formaat aan te passen en/of af te drukken op ander materiaal zoals; hout, canvas of metaal.

Buurtzorg Jong

Documentaire | Buurtzorg Jong in beeld

In de 20 minuten durende documentairefilm die Flowfilm maakte in opdracht van de Gemeente Zaltbommel komen alle aspecten van jeugdzorg aan bod. Hoe ervaren de professionals de nieuwe vorm van werken en wat merken de cliënten daarvan?

Sinds enkele jaren ligt de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg niet meer landelijk maar bij de gemeenten. Dat betekent dat elke gemeente in Nederland een eigen invulling moest gaan geven aan het jeugdzorg beleid. De gemeente Zaltbommel heeft gekozen voor een concept waarbij er geen managementlaag bestaat maar de verantwoordelijkheid bij de verpleegkundigen en professionals ligt.

Kinderen voor kinderen - van liedjes tot musical

TV programma | Kinderen voor Kinderen: Van liedjes tot musical

In opdracht van de VARA en productiebedrijf Cook a Dream heeft FlowFilm haar eerste kinderprogramma gemaakt. Het kinderkoor Kinderen voor Kinderen bestaat namelijk 35 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum is er nu een familiemusical: Waanzinnig Gedroomd.

Wij volgde het hele productieproces naar de Premiere toe. Juniorreporter Hannah gaat op onderzoek uit en volgt de makers en de kinderen uit de cast van Waanzinnig Gedroomd. Zo ziet zij de o zo beroemde Kinderen voor Kinderen liedjes tot leven komen in het theater!
Met leuke interviews en zelf gemaakte stop-motion animaties.
19 december 2014 uitgezonden bij Zapp op NPO 3.

Film Dos-Santos

Film | Dos Santos

De verslaafde Fausto dos Santos krijgt van zijn drugsdealer een pistool in handen geduwd en schiet iemand dood voor een shot. Bevangen door schuld zwerft hij door de nacht. Als er een arrestatie volgt, lijkt hij echter ineens een ander mens…

Film Onvermogen

Film | Onvermogen

Als de moeder van het gezin komt te overlijden, moeten een vader en zijn autistische zoon hun draai zien te vinden in de nieuwe gezinssituatie.

Onvermogen is een korte film van ongeveer 15 minuten die een kijkje biedt in een wereld van verlies, autisme en het leren accepteren van situaties. De gehele film zal draaien om de band tussen een vader en een zoon na het verlies van hun vrouw/moeder. Beide moeten hun draai zien te vinden in de nieuwe gezinssituatie die hierdoor is ontstaan. Door hun verdriet, ontoereikendheid, en het autisme van de jongen, lopen ze echter tegen elkaars onvermogen aan, dat uiteindelijk een bom zal doen barsten.

De Zee en het Meisje 4

Film | De zee en het meisje

De Zee en het Meisje is een korte fictie film geïnspireerd op het poëtisch kinderboekje ‘Klein verhaal over liefde’ van Marit Törnqvist. Het meisje woont op een hoge strandpaal en kijkt uit over de zee.

Ze zit er dag en nacht, in weer en wind! Zo ziet ze veel eigenaardige boten voorbij varen, vangt ze een visje wanneer ze er zin in heeft en de ondergaande zon wenst haar elke avond welterusten.
Het meisje is niet van plan ooit van de paal af te komen. Maar op een dag gebeurt er iets onverwachts…

Ze ontdekt de aantrekkingskracht van de liefde en gaat op onderzoek uit!

Zal ze dan toch de moed hebben de strandpaal te verlaten?

Streamspot Plan Nederland en MTV

Streamspot | PLAN Nederland en MTV

Deze streamspot/commercial is opgenomen in Ghana en had als doel jongeren in Nederland bewuster te maken voor welke keuzes mensen van dezelfde leeftijd in ontwikkelingslanden komen te staan.

Er was een groter project/campagne gekoppeld aan deze streamspot en een van de onderdelen was dat jongeren in Nederland een game konden spelen om ze op die manier bewuster te maken van de omstandigheden. De streamspot moest daarom ook aanleiding geven om de game te spelen.

Voor het bedenken, onderzoeken en filmen van het project en de streamspot verbleef Floortje 5 weken in Afrika, met nog 9 andere HKU studenten.

De hoofdvraag van het project was de achtergestelde positie van jonge vrouwen op de arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden. De focus die door Plan Nederland gegeven was, was gericht op de migratie van jonge vrouwen uit het Noorden van Ghana naar het Zuiden (Accra).

vrolijkheid

Commercial | Stichting de Vrolijkheid

In het 3e jaar van de HKU, in samenwerking met Givers (een community van jongeren, goede doelen en merken) is deze commercial voor Stichting De Vrolijkheid gemaakt.

Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid geeft extra aandacht aan kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komt is jonger dan achttien jaar. Deze jonge vluchtelingen zijn afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking tot het dagelijks leven horen. Ze hebben indringende ervaringen achter de rug. Voor deze kinderen en jongeren organiseert de Vrolijkheid samen met bewoners in de azc’s creatieve activiteiten. Kunst is het instrument dat we ze geven. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn.

Het uitgangspunt van de commercial was gekoppeld aan een specifiek project van de stichting. Namelijk dat kinderen uit asielzoekerscentra hun helden op visite konden vragen. Zoals een favoriete sporter, tekenfilm figuur, zanger etc. Dit omdat deze kinderen vrijwel nooit visite krijgen en wat extra vrolijkheid in huis meer dan welkom is.

Floortje Mols heeft het concept en de eindslogan voor dit filmpje bedacht. En samen met Jasper van Leeningen, die deze commercial heeft gefilmd, heeft zij het scenario ontwikkeld. Vervolgens verzorgde Floortje op de set de regie.

“Het leuke aan dit filmpje vind ik dat we ons konden uitleven met de fantasie die kinderen hebben, zo komt het barbiehuis tot leven en is de ultieme kinderheld de astronaut.”

Reportage RTVNH jongste molenaar

Reportage | Jongste molenaar

Hoe word ik?

Voor het programma S-TV van RTV Noord-Holland maakte FlowFilm verschillende afleveringen over beroepen waarvoor eigenlijk geen studie bestaat zoals; Molenaar, Smit, Hacker of Rietdekker. Maar hoe kom je dan in dit vak terecht? We laten jongeren zien dat je bijv. ook in de leer kunt gaan bij iemand die het vak al beoefend. Deze aflevering over de ‘jongste molenaar’ was extra speciaal omdat Jippe Kreuning op dat moment de jongste molenaar van Nederland was!