Floortje Mols

Filmmaakster / regisseuse

IMG_2682Afgestudeerd ‘with honours’ aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), richting Filmregie-fictie in juni 2013.

Op de HKU zeer uiteenlopende films en commercials gemaakt. Van een documentaire over een grafdelver, een format voor een kinderprogramma tot een streamspot voor MTV en Plan NL in Afrika.

Stage bij RTV-Noord Holland met een eigen programma van regie tot aan presentatie- en een 2e stage bij de televisie serie Flikken Maastricht van dichtbij kennis gemaakt met de televisiewereld.

Daarnaast werkervaring op diverse filmsets.

“Het mooiste van films maken vind ik is dat je zonder veel woorden mensen kunt meenemen in een andere wereld en ze daarover laten verwonderen.

Kleine surrealistische elementen maken mijn werk vaak speels en daarom spreekt het kindergenre mij erg aan. Kinderen zijn puur en hebben een unieke belevingswereld waarmee ik ook de fantasie van volwassenen weer wil laten opleven.

Door mijn pedagogische achtergrond vanuit mijn vorige studie (Kunst&Cultuur – Sociaal Cultureel Werk) kan ik op een professionele manier met kinderen werken, wat een meerwaarde geeft in het regisseren van deze leeftijdsgroep.

Mijn inspiratie voor het maken van een film haal ik vaak uit bijzondere of bizarre locaties. Vooral de sfeer op een plek kan voor mij bepalend zijn voor een verhaal. Voor mijn afstudeerfilm De Zee en het Meisje zijn tekeningen uit een poëtisch kinderboekje een inspiratiebron geweest in combinatie met de perfecte plek aan zee.

In mijn werk wil ik graag blijven verrassen en tot nieuwe uitingen van een verhaal komen. Daarom spreekt niet alleen de fictie film mij aan maar ben ik ook bezig met: fotografie, art direction, documentaire, productie, televisie items, interview en presentatie.”

Doormiddel van beelden iedereen een vlucht laten maken door alle facetten van het leven. Met een duidelijke visie, gedrevenheid, integriteit en een wijde creatieve audiovisuele blik elke keer iets moois laten ontstaan.

 

Voor opdrachten kunt u contact opnemen met:

Email: floortje@flowfilm.nl

Website: www.flowfilm.nl

Tel: 06-44098326